Nieuws & Blogs

Waarmee kan Inbraakpreventie van dienst zijn om de TAPA-norm te behalen?

op 7 december 2017

Nederland is verantwoordelijk voor meer dan 20% van het Europese wegtansport en meer dan de helft van de Europese distributiecentra is in Nederland gevestigd. Inbraakpreventie is een speler die op een professionele manier haar opdrachtgevers bijstaat in een veiliger wegtransport en detectie van de goederenketen voor personen en voertuigen. 

De internationale belangenorganisatie TAPA (Technology Asset Protection Association) verenigt beveiligingsexperts en high tech bedrijven. In de afgelopen 10 jaar hebben technologische ontwikkelingen en het gedrag van consumenten ertoe geleid dat vele relatief kostbare producten compacter zijn geworden en tegelijkertijd ook meer prestaties zijn gaan bieden. Parallel aan deze ontwikkeling is dergelijke apparatuur ook meer dan voorheen een gewild doelwit geworden voor diefstal. 

Eén van de initiatieven van TAPA is gericht op voortdurende verbetering van veiligheid en het terugdringen van criminaliteit (diefstal) ten opzichte van aangesloten leden. Binnen deze context is het certificatieschema “TAPA Freight Security Requirements” (kortweg TAPA) tot stand gekomen.

Voor welke bedrijven of instellingen is de certificatienorm van toepassing?

Het schema is bestemd voor fabrikanten van (vooral) technologisch hoogwaardige en diefstalgevoelige producten, alsmede voor bedrijven die zich richten op de op- en overslag en het transport van dergelijke goederen.

Oplossingen waarmee Inbraakpreventie helpt

Inbraakpreventie helpt bedrijven met oplossingen waarmee haar opdrachtgevers veilig te blijven. Bijvoorbeeld met camera systemen, intercom systemen, alarm systemen en toegangscontrole.

Lees verder

De scholen zijn weer begonnen!

op 30 augustus 2016

Dat de scholen weer zijn begonnen zal veel Nederlanders niet ontgaan. De spandoeken van Veilig Verkeer Nederland roepen automobilisten en andere verkeersgebruikers op rekening te houden met kinderen die na de zomervakantie weer naar school gaan. 

Lees verder

Inbraak Willeke Alberti in RTL Boulevard

op 24 februari 2016

Afgelopen week werd Inbraakpreventie als beveiligingsexpert door RTL Boulevard gevraagd een reactie te geven op het toegenomen aantal inbraken bij bekende Nederlanders. Dit naar aanleiding van de recente inbraak bij Willeke Alberti. In de uitzending reageert Peter Veldman met terughoudendheid en geeft onze visie op ‘privacy en beveiliging’ voor bekende en minder bekende Nederlanders.

Links ziet u de originele uitzending. Rechts het uitgebreide interview.

Lees verder

‘Zichtbaar als het moet, onzichtbaar als het kan’

op 3 december 2015

Onze vrijheid is kwetsbaar, dat hebben we met z’n allen opnieuw ervaren na de aanslagen van 13 november in Parijs. De Klimaatconferentie in Parijs moet het bewijs zijn dat ook regeringsleiders zich niet laten intimideren. Zij willen ons hiermee inspireren ons leven gewoon voort te zetten. En terecht, angst is een slechte raadgever. 

Lees verder

Wat is het nut van kerntrekbeveiliging?

op 27 november 2015

Als de sloten in uw huis geen kerntrekbeveiliging hebben, is dit voor inbrekers een eenvoudige manier om razendsnel binnen te komen. Wat 'kerntrekken' precies is én wat je er tegen kan doen ziet u in deze video.

Lees verder

De bladeren vallen, de dagen worden korter…..

op 13 oktober 2015

Onderzoek wijst uit dat 80% van de inbraken door gelegenheidsinbrekers worden gedaan. De donkere herfstdagen staan voor de deur; de tijd van het jaar dat inbrekers het actiefst zijn.

Wat kunt u doen?

Een inbraak bezorgt vaak veel ellende: materiële schade en het gevoel van veiligheid is weg. Prettig is te weten dat een inbraak vaak gemakkelijk is te voorkomen. Onderzoek wijst uit dat 80% van de inbraken worden gedaan door gelegenheidsdieven. Gemak en snel succes, dat is wat inbrekers willen. Een woning of bedrijfspand welke gemakkelijk is binnen te dringen, is ook snel het doelwit. Gelukkig geldt ook het omgekeerde: een goed beveiligd bedrijfspand of woning schrikt af en wordt vaak voorbij gelopen door inbrekers. 

Het goede nieuws: u kunt zelf veel doen om een inbraak te voorkomen!

U kunt zelf veel doen om een inbraak te voorkomen. 

Vijf handige tips om een inbraak te voorkomen. Gebruik deze voor als u gaat slapen, even van huis gaat of voor langere tijd weg bent zijn:

  • Zorg voor een bewoonde indruk. Waarschuw buren dat u niet aanwezig bent; geen melding op social media;
  • Geen waardevolle spullen in huis en zeker niet in het zicht van voorbijgangers;
  • Zorg voor voldoende buitenverlichting;
  • Ladders, huishoudtrappen en vuilcontainers achter slot en grendel. Deze mogen geen hulpmiddel zijn voor inbrekers;
  • Zorg voor goed hang en sluitwerk met kerntrek beveiliging.

Kerntrekbeveiliging?

Bij deze veelvuldig gebruikte inbraakmethode wordt een trekschroef in de cilinder gedraaid, waarna deze met behulp van een kerntrekker en een steeksleutel wordt gebroken. Inbrekers kunnen op deze manier al binnen 30 seconden in uw huis zijn. Kies daarom voor veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging. Hierbij is de cilinder volledig afgeschermd door hard metaal waardoor uitboren of uittrekken nagenoeg onmogelijk is. Aan het eind van deze week delen we op onze site een video over kerntrekbeveiliging. Alvast meer weten? Neem contact met ons op!

Wat wij voor u kunnen doen?

Als het om inbraakpreventie gaat denkt een elektricien vaak alleen aan elektronische beveiliging zoals camerasystemen en alarmsystemen. Een aannemer richt zich daarentegen juist op bouwkundige beveiliging zoals glas, sloten en deuren. Bij inbraakpreventie bv richten we ons bewust op allebei. Want wij geloven dat dit de enige manier is om inbrekers écht buiten de deur te houden. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op, telefoon 020-624 44 44 of e-mail info@inbraakpreventie.nl.

Lees verder

Poging tot inbraak bij schoenwinkel met explosieven

op 7 oktober 2015

Inbraakpoging met explosieven? Wat was uw reactie toen u dit hoorde? De inwoners van het centrum van Utrecht keken wel heel raar op toen er maandagnacht een flinke knal te horen was aan de Lijnmarkt. Met een explosief werd geprobeerd toegang te krijgen tot een luxe schoenenwinkel. Ondanks het grove materiaal  dat werd ingezet lukte het de inbrekers niet om binnen te komen! 

Wij van Inbraakpreventie zien dagelijks dat inbrekers steeds groter en grover materiaal inzetten om binnen te komen en de buit van particulieren of ondernemers mee te nemen. Wilt u net zoals deze ondernemer in Utrecht de overvallers buitenspel zetten? Neem vrijblijvend contact met ons op voor informatie over inbraakwerende ramen, kogelvrij glas, stalen kozijnen en andere (op maat gemaakte) inbraakwerende producten. Telefoon 020-624 44 44 of e-mail info@inbraakpreventie.nl

Lees verder